229.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
30 dkg finomliszt,
3 tojássárgája,
2 evőkanál porcukor,
1 evőkanál rum,
1 dl tejföl,
1 evőkanál citromlé,
1 citrom reszelt héja,
csipetnyi só,
olaj a sütéshez,
a tetejére:
1 zacskó vaníliáscukor.
a tálaláshoz:
2 evőkanál sárgabaracklekvár,
1 evőkanál rum.
a tésztához:
30 dkg finomliszt,
3 tojássárgája,
2 evőkanál porcukor,
1 evőkanál rum,
1 dl tejföl,
1 evőkanál citromlé,
1 citrom reszelt héja,
csipetnyi só,
olaj a sütéshez,
a tetejére:
1 zacskó vaníliáscukor.
a tálaláshoz:
2 evőkanál sárgabaracklekvár,
1 evőkanál rum.
ELKÉSZÍTÉS:
A tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a citromlevet és a reszelt citromhéjat. Megsózzuk, ezután a lisztet is hozzáadva alaposan összedolgozzuk. Lisztezett deszkán tanácsos dolgozni. A tésztát egy cipóba formálva késfok vékonyra kinyújtjuk, majd lisztbe mártott derelyemetszővel hosszúkás rudakat vágunk belőle. A derelyemetszővel a tészta közepén és hosszában szabálytalan alakzatokban bevagdossuk és bő, forró olajban szép pirosra sütjük. A megsült fánkokat papírtörölközőn lecsepegtetjük, majd vaníliás cukorral meghintjük. Rummal ízesített baracklekvárral tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése