231.
HOZZÁVALÓK:
12,5 dkg fehér száraz bab (előző nap beáztatva),
12,5 dkg liszt,
1 tojás,
1 tojássárgája,
citromlé,
reszelt citromhéj,
4 dkg zsemlemorzsa,
1/2 csomag sütőpor,
tetszés szerint édesítőszer,
rumaroma.
12,5 dkg fehér száraz bab (előző nap beáztatva),
12,5 dkg liszt,
1 tojás,
1 tojássárgája,
citromlé,
reszelt citromhéj,
4 dkg zsemlemorzsa,
1/2 csomag sütőpor,
tetszés szerint édesítőszer,
rumaroma.
ELKÉSZÍTÉS:
A babot enyhén sós vízben félpuhára főzzük, kihűtjük, és húsdarálón finomra daráljuk. A tojást és a tojássárgáját az édesítőszerrel habosra keverjük, majd a citromlével, reszelt citromhéjjal, rumaromával ízesítjük. A zsemlemorzsát összekeverjük a liszttel és a sütőporral, majd a darált babbal együtt a tojáskrémhez keverjük. A masszát kizsírozott, lisztezett szögletes formába töltve, előmelegített sütőben kb. 1 órán át sütjük. A süteményt a formában hagyjuk kihűlni.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése