247.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg finomliszt,
2 tojás,
4 dl gyümölcsjoghurt,
1 narancs leve,
1-2 evőkanál porcukor,
1 csapott teáskanál sütőpor,
1 mokkáskanál reszelt narancshéj,
1 mokkáskanál só,
a sütéshez: olaj,
a tetejére: kevés porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
A joghurtot mély tálba öntjük, és simára keverjük. Hozzáadjuk az előzőleg habosra felvert tojásokat és a lisztet, majd belekeverjük a porcukrot és 2 evőkanál olajat. Végül a narancslével és a narancshéjjal ízesítjük. Az egészet addig keverjük, amíg egynemű massza nem lesz belőle. Mély serpenyőben vagy lábasban 3 ujjnyi olajat forrósítunk, amelybe evőkanállal adagolva, kis halmokat engedünk. Befedve sütjük az egyik oldalát. Ha a fánkok alsó fele megsül, két villa segítségével megfordítjuk, és a másik felét is pirosra sütjük, de már fedő nélkül. A fánkokat az olajból kiszedjük, papírtörölközőre rakjuk, hogy az a felesleges olajat felszívja, és még forrón porcukorral meghintjük. (Sütéskor csak keveset tegyünk egyszerre az olajba, mert a fánkok nagyra nőnek).
Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése