Ads 468x60px

Pages

Részeges kifli

275.
HOZZÁVALÓK:
4 kis kifli,
3 dl fehérbor,
2 evőkanál cukor,
1 késhegynyi törött szegfűszeg,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
2 evőkanál olaj,
2 tojás,
15 dkg liszt,
3 evőkanál folyékony lekvár,
1 mokkáskanál só.
a tálaláshoz:
2 dl tejföl,
vaníliáscukor,
reszelt citromhéj.

ELKÉSZÍTÉS:
A kifliket egyenként 4 darabba vágjuk. A bort megédesítjük. Ha a cukor elolvadt benne, a kiflikre öntjük. Néhány percig áztatjuk, majd megforgatjuk, hogy minden oldala beszívhasson valamennyi bort. Ezután a megmaradt bort leöntjük és félretesszük. A tojásokat habosra verjük, majd összekeverjük a megmaradt borral, a szegfűszeggel, a fahéjjal, az olajjal, a sóval, és a lekvárral. Annyi lisztet keverünk bele, hogy sűrű palacsintatészta massza legyen. Kevés cukorral ízesítjük. A kiflidarabokat egyenként lisztbe mártjuk, majd a tésztában megforgatva, bő, forró olajba téve, takaréklángon szép sárgásbarnára sütjük. A felesleges olajat papírtörölközővel leitatjuk. Megszórjuk a vaníliás cukorral, és reszelt citromhéjjal ízesített tejföllel tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése