Ads 468x60px

Pages

Mákos kocka II.

262.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg porcukor,
25 dkg margarin vagy vaj,
1 egész tojás,
1 citrom leve és héja,
20 dkg liszt,
13 dkg darált mák,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
1 csomag vaníliás puding,
1 csomag vaníliáscukor,
4 dl tej,
2 dl lekvár,
kevés zsír a kikenéshez.

ELKÉSZÍTÉS:
30 dkg porcukrot, 10 dkg vajat, 1 egész tojással habosra keverjük. Beletesszük 1 db citrom héját és levét. A habos keverékbe tesszük a 20 dkg lisztet, 10 dkg darált mákot és 1 kávéskanál szódabikarbónát. Ezt együtt simára keverjük és zsírozott, lisztezett tepsiben megsütjük.
Krém elkészítése: 3 dl tejből, 1 csomag vanília pudingporból sűrű pudingot főzünk, és ha kihűlt hozzákeverjük a 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor és 1 vaníliás cukor habos krémjét. Mielőtt a krém a tésztára kerül, megkenjük lekvárral a piskótát. A krém tetejére darált mákos porcukrot szórunk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése