225.
HOZZÁVALÓK:
45 dkg liszt,
12,5 dkg kristálycukor,
1 dl olvasztott méz,
5 dkg vaj vagy margarin,
1,5 dl tej,
1 teáskanál őrölt fahéj,
1 teáskanál gyömbérpor,
csipetnyi őrölt szegfűszeg,
1 teáskanál szódabikarbóna.
45 dkg liszt,
12,5 dkg kristálycukor,
1 dl olvasztott méz,
5 dkg vaj vagy margarin,
1,5 dl tej,
1 teáskanál őrölt fahéj,
1 teáskanál gyömbérpor,
csipetnyi őrölt szegfűszeg,
1 teáskanál szódabikarbóna.
ELKÉSZÍTÉS:
A vajat, a mézet, a cukrot a fűszerekkel melegítse fel kis lángon. Öntse hozzá a tejet és hagyja hűlni. A szódabikarbónát keverje el a liszttel, majd öntse a masszához. Gyúrja össze a tésztát alaposan, és tegye legalább 1 napra hűtőbe. Másnap lisztes deszkán nyújtsa ki 3-4 mm vastagra. Éles késsel vagy süteményformával vágjon ki belőle különböző figurákat. Előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt tepsiben süsse világosbarnára, és még melegen kenje meg tojással. Ha marad a tésztából, tegye mélyhűtőbe, fél évig is eláll.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése