Ads 468x60px

Pages

Sajtos-túrós rétes

277.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
4 tojás,
csipetnyi só,
3 evőkanál olaj,
1 citrom,
3 savanyú alma,
zsiradék a formához,
6 dkg cukor,
25 dkg túró,
40 dkg vajkrém,
liszt a szóráshoz,
6 dkg mazsola,
2 evőkanál porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Egy tálba forró vizet öntünk. Egy másik tálban simára keverjük a lisztet 1 tojással, a sóval, 1/8 l langyos vízzel és az olajjal. A tésztát kivesszük a tálból és többször az asztalhoz csapjuk, hogy fényes legyen, és a levegő kipréselődjön a tésztából. Egy nagy golyót formálunk belőle, a másik tálból kiöntjük a vizet, és a tésztát befedjük ezzel az átmelegedett tállal. 30 percig pihentetjük. A citrom levét kinyomjuk. Az almát meghámozzuk, elnegyedeljük, kivágjuk a magházát, és apró darabokra vágjuk. Azonnal meglocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljon meg. A tepsit kizsírozzuk. A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. 2 tojássárgáját a cukorral és a maradék citromlével habosra keverünk. A maradék tojássárgát befedjük és félretesszük. A túrót, a vajkrémet és az almát a krémhez adjuk. Ezután a tojáshabot is óvatosan hozzákeverjük. A sütőt 225 fokra előmelegítjük. A tésztát lisztezett konyharuhán kinyújtjuk, és addig húzzuk a kézfejünk segítségével, míg olyan vékony lesz, hogy a konyharuha mintáját látni lehet. A tölteléket szétosztjuk a tésztán, de körben 2-2 cm-t szabadon hagyunk. Rászórjuk a mazsolát. A tészta keskenyebb végét felhajtjuk, és a konyharuha segítségével feltekerjük a tésztát. A rétest az előkészített tepsibe tesszük. A maradék tojássárgáját elkeverjük, a rétest bekenjük vele, és 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, tálaláskor megszórjuk porcukorral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése