233.
HOZZÁVALÓK:
60 dkg liszt,
20 dkg vaj vagy margarin,
4 dl tejföl,
4 tojás sárgája,
6 dkg cukor,
2 dkg élesztő,
só.

ELKÉSZÍTÉS:
A liszthez a vajat kézzel elmorzsoljuk, a tejfölben feloldjuk a sót, majd a cukrot és az élesztőt. Ezt követően az előbbi anyagokat a gyúródeszkán kialakított lisztgödörbe helyezzük. Hozzáütjük a tojások sárgáját is, kézzel jól összedolgozzuk, így egy nem kemény jellegű tésztát kapunk. Nyújtófa segítségével kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, téglalapformát adva a tésztának. Háromba hajtogatjuk, majd 20-25 percig pihentetjük, és a hajtást megismételjük. Végezetül egy lappá nyújtjuk
Add a Startlaphoz
Címkék: | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése