237.
HOZZÁVALÓK:
40 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
12 dkg cukor,
1 egész tojás,
1 pohár tejföl,
a krémhez:
1/2 l tej,
4 kanál liszt,
4 kanál cukor,
20 dkg vaj,
25 dkg porcukor,
2 evőkanál kakaó,
a csokoládémáz:
4 evőkanál víz,
4 púpozott kanál cukor,
2 evőkanál kakaó,
5 dkg vaj.
40 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
12 dkg cukor,
1 egész tojás,
1 pohár tejföl,
a krémhez:
1/2 l tej,
4 kanál liszt,
4 kanál cukor,
20 dkg vaj,
25 dkg porcukor,
2 evőkanál kakaó,
a csokoládémáz:
4 evőkanál víz,
4 púpozott kanál cukor,
2 evőkanál kakaó,
5 dkg vaj.
ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet, a sütőport, a cukrot, a tojást, annyi tejföllel, amennyit felvesz, összegyúrjuk, és 3 cipót készítünk. Majd késhegynyi vastagságúra nyújtjuk, a tepsi hátulján megsütjük. Vigyázni kell, mert sütés után nagyon törik.
A krémhez fél l tejből 3 dl-t egy lábosba öntünk. A megmaradt tejet 4 púpos kanál liszttel, 4 kanál cukorral összekeverjük. Mikor szép sima hozzáöntjük a lábasban lévő tejhez és felfőzzük. Utána lehűtjük. 20 dkg vajat 25 dkg porcukorral finomra kikeverünk és a már teljesen kihűlt péphez hozzáadjuk. Kétfelé osztjuk, egyik felét fehéren hagyjuk, a másik feléhez 2 evőkanál kakaót keverünk. A lapok közé kenjük, úgy hogy alulra a barna, felülre a fehér kerüljön. A tetejére csokoládémázat teszünk, melyet úgy készítünk el, hogy a hozzávalókat összekeverjük, és addig főzzük, amíg sűrű nem lesz.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése