226.
HOZZÁVALÓK:
3 dl tej,
25 dkg liszt,
1 tojás,
2 dl szódavíz,
vaníliáscukor,
a töltelékhez:
10 dkg darált dió,
2 evőkanál lekvár,
1 evőkanál kakaó,
5 dkg mazsola,
pár csepp rum.

ELKÉSZÍTÉS:
Hagyományos palacsintatésztát készítünk, de a szokásosnál kicsit habosabbra verjük. Nagyobb méretű serpenyőben kisütjük a palacsintákat, de ne legyenek túl vékonyak. Ezután jön a megbolondítás: egy nagyobb méretű lapos jénai tálba tesszük az első palacsintát. Kedvenc lekvárunkkal megkenjük, vékonyan dióval, kakaóval, rumos vízben áztatott mazsolával megszórjuk. Erre helyezzük a következő palacsintát, ízesítjük, és ugyanezen műveleteket ismételjük egészen addig, amíg az utolsó palacsintát is ráhelyeztük a már torta formájú építményre. Úgy mutatós, ha tortaként szeleteljük.
Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése