227.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg kajszibarack,
1 doboz joghurt,
15 dkg liszt,
12 dkg cukor,
1 tojás és 1 sárgája,
4 evőkanál tej,
7 dkg olaj,
1 dkg élesztő,
vaj,
só.

ELKÉSZÍTÉS:
A kivajazott tepsit bélelje ki sütőpapírral, majd ezt is kenje át vajjal, szórja meg 2 evőkanál cukorral. Helyezze egymás mellé a félbevágott, kimagozott barackot magházával lefelé. Hintse meg egy evőkanál cukorral. Egy tálban keverje habosra a tojásokat és a maradék cukrot. Szitálja hozzá a lisztet, csipet sót. Öntse bele a joghurtot. Fakanállal dolgozza simára a keveréket az olajjal. A tejben felfuttatott élesztőt is adja hozzá. Merőkanállal egyenletesen adagolja a barack tetejére a keveréket. Kicsit rázza meg a tepsit, hogy mindenhova jusson a tésztából. Előmelegített sütőben 45 percig süsse, majd hagyja hűlni. Késsel lazítsa meg a tészta szélét, és borítsa ki a tepsiből. Teljesen kihűlve vágja kockára.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése