333.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg margarin,
20 dkg margarin,
20 dkg liszt,
20 dkg áfonya,
10 dkg cukor,
3 tojás,
1/2 csomag élesztőpor,
1 citrom,
csipetnyi só.
ELKÉSZÍTÉS:
A cukrot a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást. A lisztet elvegyítjük az élesztőporral, a sóval, a reszelt citromhéjjal, majd apránként a krémhez keverjük. Az áfonyaszemeket kevés lisztben meghempergetjük, és óvatosan (ne törjenek össze!) a tésztába keverjük. Margarinnal kikent kis formákba öntjük a masszát. Forró sütőben 10 percig sütjük, majd mérsékeljük a tüzet, és még 20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. A formákban hagyjuk kihűlni.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése