Ads 468x60px

Pages

Eper túróban

332.
HOZZÁVALÓK:
35 dkg friss tehéntúró,
10 dkg cukor,
15 dkg eper.

ELKÉSZÍTÉS:
Béleljen ki átlátszó fóliával egy téglaalakú sütőformát. A túrót paszírozza át szitán, cukorral keverje ki krémesre. A megmosott gyümölcsöt felezze el. Öntsön a formába egy rétegnyi túrót, szórja meg eperrel. Fedje újabb túróréteggel, öntse rá a maradék epret, majd borítsa be ismét túróval. Egyengesse el a tetején, majd burkolja fóliába. Legalább 6 órára tegye a hűtőszekrénybe. Tálaláskor szeletelje, díszítse eperrel, esetleg mentalevéllel, porcukorral. Az epres-túrós desszertet ízesítheti vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal, mazsolával. Édességekhez, túrós töltelékekhez tárolhat hosszabb ideig reszelt citromhéjat. Cukorral keverje össze a friss reszeléket, majd töltse üvegekbe.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése