292.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
2 tojás,
20 dkg burgonya,
csipetnyi só,
10-15 szem szilva,
kockacukor,
fahéj.
50 dkg liszt,
2 tojás,
20 dkg burgonya,
csipetnyi só,
10-15 szem szilva,
kockacukor,
fahéj.
ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet, tojást, sót és a főtt áttört burgonyát kevés vízzel középkemény tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 2-3 mm-re nyújtjuk, és az egyik felére szilvát (közepébe a mag helyére fahéjas kockacukor kerül) rakunk kb. 5 cm távolságba. A tészta másik felét ráhajtjuk, lenyomkodjuk és derelyevágóval kocka alakúra vágjuk. Enyhén cukros vízbe 1 evőkanál zsiradékot teszünk, felforraljuk és kifőzzük benne a derelyét. Olajon pirított zsemlemorzsára szedjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése