318.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
25 dkg vaj,
2 dl tejszín,
25 dkg kimagozott aszalt szilva,
10 dkg cukor,
1 rúd fahéj,
1/2 teáskanál konyak.
30 dkg liszt,
25 dkg vaj,
2 dl tejszín,
25 dkg kimagozott aszalt szilva,
10 dkg cukor,
1 rúd fahéj,
1/2 teáskanál konyak.
ELKÉSZÍTÉS:
Az aszalt szilvát cukros-fahéjas vízben főzze puhára. Ezután csepegtesse le és hagyja hűlni. A hideg vajat dolgozza össze a liszttel és a konyakkal. 3 részre osztva pihentesse hűvös helyen 1 órát. Nyújtsa ki, majd hajtogassa, és megint pihentesse. Mirelit vajas tésztát is használhat helyette. Vékonyra kinyújtva vágjon a tésztából 15 cm oldalhosszúságú négyzeteket. Minden négyzet közepébe tegyen 1 evőkanálnyi szilvapépet. A sarkokat megfogva nyomkodja össze a tésztát, majd forró sütőben süsse készre. A sütési idő kb. 10 perc. Tálalja porcukorral hintve.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése