Ads 468x60px

Pages

Zebra tészta

309.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg finomliszt,
25 dkg margarin,
3 tojássárgája,
15 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
2 evőkanál kakaó,
csipetnyi só.

ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához valókat a kakaó kivételével összegyúrjuk, ha nem elég rugalmas egy kevés hideg vizet dolgozunk bele. A tésztát 2 részre osztjuk, és az egyik felébe dagasztjuk a kakaót. A kétszínű tésztacipót külön-külön folpackba csomagoljuk és legalább 1 órára, de még jobb 1 éjszakára a hűtőszekrénybe rakjuk. Utána a tésztából vastagabb rudakat sodrunk, majd darabokra vágjuk. Ezeket a rudakat vékony, tepsi hosszúságú csíkokra sodorjuk. Úgy fektetjük egymás mellé, hogy a sárga és a barna csíkok váltogassák egymást. Ezután a tésztát forró sütőbe toljuk, és erős lánggal addig sütjük, amíg a világos részeken szép aranysárga nem lesz. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd négyzetekre vagy hosszúkás téglalapokra vágjuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése