285.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg porcukor,
1,5 dl étolaj,
4 dl paradicsomlé,
csipetnyi só,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
1 púpozott kávéskanál szódabikarbóna,
30 dkg liszt.
a tepsi kikenéséhez:
zsír,
liszt.
a tetejére porcukor.
20 dkg porcukor,
1,5 dl étolaj,
4 dl paradicsomlé,
csipetnyi só,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
1 púpozott kávéskanál szódabikarbóna,
30 dkg liszt.
a tepsi kikenéséhez:
zsír,
liszt.
a tetejére porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
A porcukrot az olajjal meg 1 dl paradicsomlével alaposan összekeverjük. Csipetnyit megsózzuk, a fahéjjal fűszerezzük, és a szódabikarbónát, a maradék paradicsomlevet meg a lisztet hozzáadjuk. Egy közepes nagyságú tepsit kizsírozunk, belisztezünk, majd a paradicsomos masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben nagy lánggal 5 percig, azután a közepesnél kisebb lánggal még 30 percig sütjük. Amikor kihűlt porcukorral meghintjük. Lekvárral vagy krémmel is tölthetjük. Hasonlít a kakaós tésztára.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése