297.
HOZZÁVALÓK:
1 l tej,
30 dkg búzadara,
2 db tojás,
a panírozáshoz:
liszt,
tojás,
zsemlemorzsa,
a sütéshez:
olaj,
1 evőkanál fahéj,
1 evőkanál cukor,
1 evőkanál porcukor,
csipetnyi só.
1 l tej,
30 dkg búzadara,
2 db tojás,
a panírozáshoz:
liszt,
tojás,
zsemlemorzsa,
a sütéshez:
olaj,
1 evőkanál fahéj,
1 evőkanál cukor,
1 evőkanál porcukor,
csipetnyi só.
ELKÉSZÍTÉS:
A tejet odatesszük főni, és folytonos kavarás mellett beleszórjuk a darát. Felfőzzük, majd a tűzről lehúzzuk és lefedjük. Ahogy kicsit kihűlt, elkeverjük benne a tojássárgákat, a cukrot és sót. A masszát vizes gyúródeszkára terítjük kb. 2 cm vastagon, és hagyjuk hűlni. Ekkor kockára vádjuk és a kockákat egyenként bepanírozzuk majd forró olajban mindkét oldalukat barnára sütjük. Fahéjas porcukorral meghintjük, és melegen vagy hidegen tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése