283.
HOZZÁVALÓK:
1/4 l víz,
csipetnyi só,
1 citrom reszelt héja,
5 dkg vaj, 15 dkg liszt,
2 púpozott evőkanál cukor,
4 tojás,
porcukor,
bőséges olaj a sütéshez.
1/4 l víz,
csipetnyi só,
1 citrom reszelt héja,
5 dkg vaj, 15 dkg liszt,
2 púpozott evőkanál cukor,
4 tojás,
porcukor,
bőséges olaj a sütéshez.
ELKÉSZÍTÉS:
A vizet sóval, citromhéjjal, vajjal a lábasba tesszük és felforraljuk. Levesszük a tűzről, beleszórjuk a lisztet, elkeverjük, majd állandó keverés mellett néhány percig főzzük, amíg elválik az edény falától. Ekkor újból levesszük és belekeverjük a cukrot. Ha langyosra hűlt egyenként beleütjük és elvegyítjük a tojásokat, majd fakanállal addig verjük, amíg sima, fényes tésztát kapunk. Egy lábasban felhevítjük az olajat, és kávéskanállal beleszaggatjuk, a tésztát. Aranypirosra sütjük, azután kiszedjük, és leitatjuk róla az olajat. Porcukorral megszórjuk és melegen tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése