296.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg kristálycukor,
20 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
1/2 margarin,
4 tojás,
1/2 l tej,
só.
a töltelékhez:
Túrós:
2 csomag vaníliás cukor,
mazsola,
cukor.
Burgonyás:
1/2 kg burgonya,
1 tejföl,
cukor és fahéj.
20 dkg kristálycukor,
20 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
1/2 margarin,
4 tojás,
1/2 l tej,
só.
a töltelékhez:
Túrós:
2 csomag vaníliás cukor,
mazsola,
cukor.
Burgonyás:
1/2 kg burgonya,
1 tejföl,
cukor és fahéj.
ELKÉSZÍTÉS:
A cukrot, a lisztet a sütőporral összekeverjük. A tejet a tojással jól kikeverjük. A tepsit kikenjük a fél margarinnal. A tepsi aljára szórjuk a cukros lisztet. Ezután belemorzsoljuk a tölteléket, majd a cukros liszt másik felét. Utána ráöntjük a tojásos tejet. Előmelegített sütőbe rakjuk, kb. 10 percig takarékon sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz. Hidegen, melegen szeletelhető.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése