30 dkg liszt,
10 dkg őrölt mandula vagy dió,
5 dkg cukor,
2 tasak vanílincukor,
15 dkg vaj,
10 dkg porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet, őrölt mandulát vagy diót, cukrot, 1 vaníliáscukrot a vajjal összegyúrjuk. Ceruza vastagságú rudacskákra kisodorjuk, majd kb. 6 cm-re vágott darabokból kifliket formálunk. Zsírozott sütőlemezen, közepes hőfokon sütjük. Vanílincukorral összekevert porcukorban még melegen megforgatjuk.
A lisztet, őrölt mandulát vagy diót, cukrot, 1 vaníliáscukrot a vajjal összegyúrjuk. Ceruza vastagságú rudacskákra kisodorjuk, majd kb. 6 cm-re vágott darabokból kifliket formálunk. Zsírozott sütőlemezen, közepes hőfokon sütjük. Vanílincukorral összekevert porcukorban még melegen megforgatjuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése