301.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
1/2 kg liszt,
1/2 kg tök,
1/4 kg túró,
csipetnyi só,
víz,
a tejmártáshoz:
kevés zsiradék,
liszt,
só,
cukor,
víz,
3 dl tej.
a tésztához:
1/2 kg liszt,
1/2 kg tök,
1/4 kg túró,
csipetnyi só,
víz,
a tejmártáshoz:
kevés zsiradék,
liszt,
só,
cukor,
víz,
3 dl tej.
ELKÉSZÍTÉS:
A tisztított tököt legyalulom, enyhén sózom. Kevés pihentetés után kinyomkodom és összekeverem a túróval. A lisztből egy csipet sóval és vízzel nem túl lágy tésztát gyúrok. Vékony, téglalap alakúra kinyújtom, a felére rásimítom a tökös-túrós tölteléket, a tészta másik felét ráhajtom, majd előmelegített sütőben halvány pirosra sütöm. Közben a tejmártáshoz kb. 3 evőkanál zsiradékon átforgatok 3 evőkanál lisztet, nagyon világos (nem pirított) rántást készítek. Felengedem egy kevés hideg vízzel, majd tejjel. Simára keverem, és sűrűre főzöm. Közben gyengén sózom, és cukorral ízesítem, hogy enyhén édeskés legyen. A kihűlt tésztát téglalap alakúra szeletelem. A tányérra merek a mártásból, belehelyezem a tésztát és úgy tálalom.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése