Ads 468x60px

Pages

Csokoládés lepény

327.
HOZZÁVALÓK:
14 dkg liszt,
14 dkg margarin,
csipetnyi só,
4 tojás,
17 dkg cukor,
3 dkg kakaó,
5 dkg darált dió.

ELKÉSZÍTÉS:
14 dkg lisztet, 14 dkg margarinnal, csipetnyi sóval, 1 tojássárgájával meg annyi hideg vízzel gyúrunk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk és 2 órára, vagy legjobb 1 éjszakára a hűtőbe rakjuk. Utána 2 darabba vágjuk, de a hűtőből csak az egyiket vesszük ki. A kivett tésztát akkora téglalappá nyújtjuk, hogy kibélelhessünk vele egy kisebb tepsit. 3 tojássárgáját 17 dkg kristálycukorral kikeverünk, majd 3 dkg kakaóval meg 5 dkg darált dióval ízesítjük. Végül 4 tojásfehérjéből habot verünk és a kakaós tojássárgával óvatosan elkeverjük. A tésztalapra simítjuk, és a hűtőből akkor kivett, lappá nyújtott tésztával befedjük. Villával megszurkáljuk és a forró sütőbe tolva 5 percig erős, majd takaréklángon aranysárgára sütjük. A tetejét még melegen megszórjuk porcukorral, és a tepsiben hagyjuk kihűlni. 3x3 cm-es kockákra vágva rakjuk tálra, de óvatosan szeleteljük, mert törik.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése