Ads 468x60px

Pages

Gyümölcsös mákos

303.
HOZZÁVALÓK:
12 dkg liszt,
8 dkg vaj vagy margarin,
5 tojás,
10 dkg kristálycukor,
1 csésze kimagozott meggybefőtt,
5 evőkanál frissen kipréselt narancslé,
3 evőkanál darált mák,
1 teáskanál sütőpor,
1 mokkáskanál reszelt narancshéj,
1 mokkáskanál só.

ELKÉSZÍTÉS:
Közepes nagyságú, peremes tepsit kivajazunk, és 1 méretre vágott zsírpapírral vagy sütőpapírral kibéleljük. Keverőtálba öntjük a tojások sárgáját. Hozzászórjuk a cukor felét és fehéredésig keverjük. Sóval ízesítjük. Ezután felváltva keverjük bele a narancslevet, a narancshéjat, a lisztet, a mákot, és a sütőport, majd az olvasztott, de már nem meleg vajat is hozzáadjuk. A megmaradt cukorral külön kemény habbá vert tojáshabot óvatosan beleforgatjuk a masszába, és a meggyet is belekeverjük. A sűrű masszát belesimítjuk a tepsibe. Előmelegített forró sütőbe toljuk, és 10 perc múlva a lángot közepesre mérsékeljük. További 15 perc múlva tűpróbával ellenőrizzük, hogy mennyire sült át. Ha a teteje idő előtt megbarnulna, tegyünk rá 1 alufólia lapot. A kész süteményt a sütő nyitott ajtajánál hagyjuk kihűlni, majd deszkára borítjuk. Csak teljes kihűlés után szeleteljük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése