295.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
2 tojás,
3 dkg élesztő,
3 evőkanál tejszín,
15 dkg margarin,
5 dkg porcukor,
csipetnyi só.
a töltelékhez:
1,5 dl tej,
25 dkg darált dió,
10 dkg kristálycukor,
csipetnyi fahéj,
1 csomag vaníliáscukor,
1/2 citrom reszelt héja.
30 dkg liszt,
2 tojás,
3 dkg élesztő,
3 evőkanál tejszín,
15 dkg margarin,
5 dkg porcukor,
csipetnyi só.
a töltelékhez:
1,5 dl tej,
25 dkg darált dió,
10 dkg kristálycukor,
csipetnyi fahéj,
1 csomag vaníliáscukor,
1/2 citrom reszelt héja.
ELKÉSZÍTÉS:
Az élesztőt feloldjuk 2 evőkanál langyos vízben. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk az élesztőt, tojásokat, tejszint, cukrot, csipet sót és sima tésztává dagasztjuk, egészen addig, míg szép fényes lesz. Letakarva pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A tejbe beletesszük a kristálycukrot, a vaníliáscukrot, a fahéjat, a darált diót, citromhéjat. Felfőzzük, levesszük a tűzről és kihűtjük. A tésztát kb. 4 mm vastagra kinyújtjuk és 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyikre egy teáskanál tölteléket teszünk, majd feltekerve kifliket formázunk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, rárakjuk a kifliket, nem túl közel egymáshoz, megkenjük tojássárgájával és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük. Teával, kávéval kínáljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése