311.
HOZZÁVALÓK:
3 tojás,
15 dkg margarin,
30 dkg cukor,
80 dkg liszt,
1 szalalkáli,
2 dl tej,
1 vaníliáscukor,
citromhéj.
a krémhez:
1,3 l tej,
5 tojás,
15 dkg liszt,
30 dkg kristálycukor,
2 csomag vaníliáscukor.
3 tojás,
15 dkg margarin,
30 dkg cukor,
80 dkg liszt,
1 szalalkáli,
2 dl tej,
1 vaníliáscukor,
citromhéj.
a krémhez:
1,3 l tej,
5 tojás,
15 dkg liszt,
30 dkg kristálycukor,
2 csomag vaníliáscukor.
ELKÉSZÍTÉS:
A 3 egész tojást, a 30 dkg cukrot, a 15 dkg margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a 80 dkg lisztet, a 2 dl langyos tejben felfuttatott szalalkálit, a vaníliáscukrot és a citromhéjat. Kidolgozzuk, 6 órát állni hagyjuk (lehet egész éjszaka is), vékony lapot nyújtunk, és világosra sütjük.
A krém elkészítésekor a tojások sárgáját a cukorral, kevés tejjel és a liszttel simára kavarjuk. A felforralt tejhez öntve sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzátesszük a vaníliáscukrot és a tojások felvert habját. Töltsük meg a lapokat, tetejére szórjunk porcukrot. Másnapra igazán finom.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése