Ads 468x60px

Pages

Vaníliás gyümölcsrizs

339.
HOZZÁVALÓK:
1 l tej,
1 csomag vaníliás pudingpor,
12 + 10 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
15 dkg rizs,
befőtt.

ELKÉSZÍTÉS:
5 dl tejben elkeverünk hidegen 1 csomag vaníliás pudingport, majd 12 dkg cukrot adunk hozzá. 5-6 perc alatt állandó kevergetés közben sűrűre főzzük. A forró krémet vizezett őzgerinc formába töltjük, és levétől lecsurgatott, összedarabolt befőttel megszórjuk. Befőttet válasszunk ízlésünk szerint. Nagyjából ujjnyi vastagságban helyezzük a krémbe.
5 dl tejből, 1 vaníliáscukorból 10 dkg cukorral és 15 dkg rizsből sűrű tejberizst főzünk. A tejberizst még forrón a gyümölcsre öntjük. Jól lehűrjük, hosszú tálra kiborítjuk, és vaníliáscukorral izesített tejszínhabbal tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése