340.
HOZZÁVALÓK:
6 db alma,
5 dkg ementáli sajt,
2 dkg vaj,
1-2 evőkanál tejszín, vagy tejföl,
só,
bors,
curry.
6 db alma,
5 dkg ementáli sajt,
2 dkg vaj,
1-2 evőkanál tejszín, vagy tejföl,
só,
bors,
curry.
ELKÉSZÍTÉS:
Szép piros almák közepét a magházukkal együtt kivágjuk. A megmosott és letörölgetett almákat kívülről kevés olvasztott vajjal bekenjük. A belsejükbe sajtkrémet töltünk, majd a sütőben kissé megpirítjuk. Addig kell sütni, amíg az alma kissé összeesik, de még nem ereszt levet.
A sajtkrémhez: 5 dkg reszelt ementáli sajtot, 2 dkg vajjal és 1-2 evőkanál tejszínnel vagy tejföllel habosra keverünk, sóval, fehérborssal, curryporral ízesítjük és az almák üregébe betöltjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése