338.
HOZZÁVALÓK:
21 dkg cukor,
42 dkg liszt,
21 dkg cukor,
42 dkg liszt,
4+1 tojás sárgája,
3,5 dkg élesztő,
3,5 dkg élesztő,
tej.
ELKÉSZÍTÉS:
Végy 21 deka cukrot, 42 deka lisztet, 4 tojás sárgáját és 3,5 deka élesztőt. Az utóbbinak felét hideg tejben olvasztani és minden többinek a felével sűrű kásává vegyíteni és éjszakán át a konyhában kell hagyni. Reggel az egész langyos tejjel ne nagyon kemény tésztára gyúrassék, miből több kis cipót formálj, melyeket pléhen meleg helyre kell tenned. Ha lehetőleg puhára keltek, tedd a pléht hideg helyre, kenj tojás sárgáját a cipókra és hasítsd fel a cipókat hosszában egy vágással - mire a sütőcsőbe adatnak.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése