Ads 468x60px

Pages

Dán csokoládés sütemény

291.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg vaj vagy margarin,
15 dkg cukor,
1 vaníliáscukor,
12 dkg csokoládéreszelék,
8 dkg darabolt mandula,
4 tojás,
7 dkg liszt,
késhegynyi sütőpor.

ELKÉSZÍTÉS:
A vajat, a cukrot és a vaníliáscukrot a tűzhelyen egy edényben alacsony lángon kavargassuk addig, míg a cukor feloldódik. Hozzáadjuk a darált mandulát és csokoládéreszeléket, majd tovább kevergetjük, addig, amíg a csokoládé is feloldódik. Ekkor levesszük a tűzről az edényt, és gyakori kevergetés mellett hagyjuk kihűlni. Ezután tesszük hozzá a 4 tojás sárgáját egyenként és végül a sütőporral elkevert lisztet, valamint a 4 tojás habját. A csokoládémasszát egy előre kilisztezett, morzsával beszórt szögletes formában, előmelegített sütőben 175 °C-on, egy-egy és negyed óráig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A sütemény tetejét vékonyan kenjük meg lekvárral, majd vonjuk be csokoládé-bevonattal. Ezután szórjuk meg darabolt mandulával.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése