310.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg alma,
5 dkg cukor,
10 dkg darált dió,
3 dkg morzsa,
0,5 dl méz,
1 tojás,
fahéj,
szegfűszeg,
a szóráshoz: vaníliás porcukor
50 dkg alma,
5 dkg cukor,
10 dkg darált dió,
3 dkg morzsa,
0,5 dl méz,
1 tojás,
fahéj,
szegfűszeg,
a szóráshoz: vaníliás porcukor
ELKÉSZÍTÉS:
A megtisztított almát vékony gerezdekre vágjuk. Egy edényben szétterítjük a szeleteket, megszórjuk a cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, majd megpároljuk és kihűtjük. A tészta egyik felével a sütőtepsit kibéleljük. Egyenletesen megszórjuk darált dióval, morzsával, majd ráterítjük a párolt almát. Mézet csöpögtetünk rá, majd ismét megszórjuk darált dióval, és betakarjuk a tészta másik felével. Tojássárgájával megkenjük, és evővillával megrácsozzuk. Forró sütőben megsütjük. Vaníliás porcukorral tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése