321.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg tehéntúró,
10 dkg finomliszt,
5 dkg vaj vagy margarin,
2 tojás,
2 zacskó vaníliáscukor,
2-3 evőkanál méz,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
1 mokkáskanál só,
1 mokkáskanál sütőpor,
olaj a sütéshez,
fahéjas porcukor a tetejére.
25 dkg tehéntúró,
10 dkg finomliszt,
5 dkg vaj vagy margarin,
2 tojás,
2 zacskó vaníliáscukor,
2-3 evőkanál méz,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
1 mokkáskanál só,
1 mokkáskanál sütőpor,
olaj a sütéshez,
fahéjas porcukor a tetejére.
ELKÉSZÍTÉS:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat jól kikeverjük a sóval, vaníliáscukorral, a reszelt citromhéjjal, a sütőporral és a mézzel. A fehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgás masszához óvatosan hozzákeverjük, a kissé megolvasztott, de már nem meleg vajat, majd hozzáadjuk az áttört tehéntúrót és a lisztet. Végül beleforgatjuk a tojáshabokat. A masszából nedves kézzel 2 ujjnyi kis rudacskákat formálunk, és alufólia-lapra helyezve fél órára betesszük a hűtőszekrénybe. Bő olajat forrósítunk, melybe egyszerre csak néhány darabot teszünk, mert sütés közben kissé megnő. Mindkét oldalát szép aranysárgára sütjük, és az olajból kivéve papírtörölközőre szedjük, hogy az a felesleges olajat felszívhassa. Még forrón meghintjük a fahéjas cukorral, és melegen vagy hidegen tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése