Ads 468x60px

Pages

Csöröge

335.
HOZZÁVALÓK:
8 dkg vaj vagy margarin,
35 dkg liszt,
8 dkg cukor,
vaníliás cukor,
5 tojás sárgája,
3 cl rum,
1 evőkanál tejföl.

ELKÉSZÍTÉS:
8 dkg vajat vagy margarint olvasszunk langyosra. 35 dkg liszttel egy mély tálban, keverjünk össze 8 dkg cukrot, egy kevés vaníliás cukrot. A lisztes cukorba mélyedést készítünk, beleteszünk 5 tojássárgáját. Óvatosan öntsük hozzá a langyosra hűlt vajat, 3 cl rumot és 1 evőkanál tejfölt. Félkemény tésztát gyúrunk belőle. A tésztát kerekre formáljuk, és hidegre tesszük fél órára. Ezután lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk és derelyemetélővel 8-10 cm-es csíkokra vágjuk. A közepébe vágunk egy lyukat és az egyik sarkát áthúzzuk. Forró olajban aranybarnára sütjük. Vigyázzunk, hogy ne barnuljon meg. Még forrón megszórjuk vaníliás porcukorral, de házi lekvárral vagy vaníliamártással is nagyon finom.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése