Ads 468x60px

Pages

Túrófagylalt

331.
HOZZÁVALÓK:
3 evőkanál kukoricaliszt,
2,5 csésze tej,
0,5 csésze finomított kristálycukor,
30 dkg túró,
2 teáskanál vaníliaaroma,

Málnáshoz:
20 dkg málnapüré,

Rumos-mazsoláshoz:
2 teáskanál fahéj,
2/3 csésze apróra vágott mazsola,
melyet előzőleg 2 evőkanál tejben áztattunk.

ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet és a cukrot. Közepes hőmérsékleten addig melegítjük, amíg forrni és sűrűsödni kezd. Robotgépbe tesszük a túrót és az aromát, simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejes keveréket. Fémtálban, fóliával lefedve a mélyhűtőbe tesszük addig, amíg jegesedni kezd.(kb. 2 óra). A jeges keveréket robotgépben ismét simára keverjük. Az ízesítésnek megfelelően hozzáadjuk a málnapürét, illetve a rumos mazsolát. A fémtálban visszatesszük a mélyhűtőbe. 3-4 órán át fagyasztjuk, majd tálalás előtt rövid időre áttesszük a hűtőbe, hogy kissé puhább legyen, mert így könnyebb adagolni ezt a kalóriaszegény édességet.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése