317.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
70 dkg liszt,
25 dkg margarin,
2 dl tejföl,
1 tojás,
pici só,
cukor,
kevés tej.
a töltelékhez:
1 kg magozott szilva,
őrölt fahéj,
cukor.
a tésztához:
70 dkg liszt,
25 dkg margarin,
2 dl tejföl,
1 tojás,
pici só,
cukor,
kevés tej.
a töltelékhez:
1 kg magozott szilva,
őrölt fahéj,
cukor.
ELKÉSZÍTÉS:
A magozott szilvát felaprítom, ízlés szerint cukrozom, fahéjjal ízesítem, és állni hagyom. A tésztához a lisztet margarinnal, tojással, tejjel, tejföllel, cukorral és kevés sóval összegyúrom. Se túl kemény, se túl lágy ne legyen, de könnyen lehessen sodorni. Kb. fél cm vastagra kinyújtom, és tenyérnyi darabokra vágom. Kis halmokat rakok rájuk a szilvából, majd átlósan félbehajtom, és a széleit összenyomkodom. Tejföllel megkenem a tetejüket, és az egészet közepes lángon pirosra sütöm. Tálalás előtt porcukrot szórok rájuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése