Ads 468x60px

Pages

Gyümölcsös szelet

329.
HOZZÁVALÓK:
2 tojás,
15 dkg porcukor,
csipetnyi só,
1,5 dl tej,
6 dkg olvasztott margarin,
1 mokkáskanál fahéj,
1 mokkáskanál szegfűszeg,
1 csomag sütőpor,
30 dkg liszt,
50 dkg gyümölcs.

ELKÉSZÍTÉS:
2 egész tojást habosra keverünk 15 dkg porcukorral, csipetnyi sóval, majd apránként hozzáadunk 1,5 dl tejet, 6 dkg olvasztott, de már csak langyos margarint, 1-1 mokkáskanál őrölt fahéjat és őrölt szegfűszeget. Ezután beleöntünk 1 zacskó sütőporral elkevert 30 dkg lisztet és annyi tejet, hogy a massza tejfölsűrűségű legyen. Ezután belekeverünk 50 dekányi bármilyen kimagozott, és előzőleg lisztben megforgatott, felaprózott gyümölcsöt. Közepes tepsit margarinnal bekenünk, zsemlemorzsával beszórjuk és a gyümölcsös masszát belesimítjuk. Tetejére alufóliát borítunk, és az előmelegített, forró sütőbe toljuk. A lángot 10 perc múlva mérsékeljük, majd kb. 25 percig sütjük. Az alufóliát levesszük, és addig sütjük tovább, amíg a beleszúrt hurkapálcára már nem tapad a tésztából. A tepsiben hagyjuk kihűlni, és szeletekre vágva tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése