218.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg félsima liszt,
1 tojás,
1 evőkanál ecet,
1 evőkanál zsír,
só,
1 kg alma.

ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet a tojással, csipetnyi sóval, ecettel és kb. 1/4 l langyos vízzel rétestésztává gyúrjuk. Jól kidolgozzuk, s ha már sima és fényes kelni hagyjuk. Tegyünk rá felmelegített, alumínium edényt, így hamar megkel. A tészta 20-30 perc alatt megkel. Utána jól meglisztezett deszkára tesszük, vékonyra kinyújtjuk. Míg kel a tészta meghámozzuk az almákat, közepüket kivágjuk és vékonyra szeletelve citromos vízben tartjuk, hogy ne barnuljon meg. A víztől jól lecsepegtetve a tészta egyik felére rakjuk és betakarjuk a másaik felével, derelyemetélővel kivágjuk a burkolt almákat, és előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész vaníliáscukorral meghintjük.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése