211.
HOZZÁVALÓK:
28 dkg liszt,
10 dkg margarin,
10 dkg cukor,
2 tojás,
3 evőkanál tej,
1 csomag vaníliáscukor,
1 csomag pudingpor,
1/2 csomag sütőpor,
csipetnyi só,
1 üveg meggybefőtt,
mogyoró vagy dió, vagy mazsola, vagy mandula,
8-10 dkg étcsoki.
28 dkg liszt,
10 dkg margarin,
10 dkg cukor,
2 tojás,
3 evőkanál tej,
1 csomag vaníliáscukor,
1 csomag pudingpor,
1/2 csomag sütőpor,
csipetnyi só,
1 üveg meggybefőtt,
mogyoró vagy dió, vagy mazsola, vagy mandula,
8-10 dkg étcsoki.
ELKÉSZÍTÉS:
Befőttet lecsepegtetjük. A margarint a cukorral, a vaníliáscukorral és a sóval habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a tejet. A sütőport, pudingport és 25 dkg lisztet összekeverünk és hozzáadjuk a kikevert margarinhoz. Ekkor sűrű masszát kapunk. Diót vagy mazsolát, illetve a meggyet hozzáadjuk. Erre rátesszük a maradék 3 dkg lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe kávéskanállal kis adagokat rakunk. Az előmelegített sütőben közepes lángon 20-25 percig sütjük. Ha kihűlt csokiba mártjuk.
Csoki: gőz felett felolvasztani és 1 evőkanál vajat vagy margarint hozzáadni.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése