209.
HOZZÁVALÓK:
3 savanykás alma,
2 tojás,
3 dkg margarin,
1 púpozott evőkanál liszt,
2,5 dl tej,
1-2 evőkanál porcukor,
1 evőkanál citromlé,
1 csapott teáskanál sütőpor,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
1 késhegynyi törött szegfűszeg,
csipetnyi só,
olaj a sütéshez.
3 savanykás alma,
2 tojás,
3 dkg margarin,
1 púpozott evőkanál liszt,
2,5 dl tej,
1-2 evőkanál porcukor,
1 evőkanál citromlé,
1 csapott teáskanál sütőpor,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
1 késhegynyi törött szegfűszeg,
csipetnyi só,
olaj a sütéshez.
ELKÉSZÍTÉS:
A margarint habzásig hevítjük a liszttel, majd a tejet ráöntve, kevergetés közben olyan sűrűre főzzük, hogy elváljon az edény falától. Ezután belereszeljük a megmosott, kicsumázott és meghámozott almát, majd rácsöpögtetjük a citromlevet. Kevergetve kissé kihűtjük, majd hozzáadjuk a gyengén felvert tojásokat, a fűszereket és a sütőport. A masszát alaposan összekeverjük, és 10 percig pihentetjük. Közben bő olajat forrósítunk, amelybe teáskanállal kis adagokat rakunk. Egyszerre csak keveset tegyünk az edénybe, mert nagyra nőnek a puffancsok. Ha mindkét oldaluk szép pirosra sült, leszűrjük papírtörölközőn leitatjuk a felesleges olajat, és még melegen meghintjük fahéjas porcukorral vagy baracklekvárt és almaszeleteket kínálunk hozzá.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése