216.
HOZZÁVALÓK:
2 érett banán,
1 tojás,
15-20 dkg liszt,
1 dl tej,
1 evőkanál cukor,
2 evőkanál citromlé,
1 csapott teáskanál sütőpor,
csipetnyi só,
olaj a sütéshez,
a tetejére kevés porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
A banánt meghámozzuk és villával összetörjük. Citromlével meglocsoljuk, és jól összekeverjük. Mély tálban a tojást a tejjel habosra felverjük, annyi lisztet keverünk hozzá, hogy a szokásos palacsintamasszánál kicsit sűrűbb legyen. Belekeverjük a porcukrot, a sót, a sütőport, végül beledolgozzuk a citromos banánt és még 2 evőkanál olajat is belekeverünk, 15 percig állni hagyjuk. Közben bő olajat forrósítunk. Teáskanállal kis, szabálytalan halmokat engedünk a forró olajba, és közepes lángon gyorsan megsütjük. A tésztamassza sülés közben nagyra nő. A megsült ropogósokról a felesleges olajat leitatjuk és még forrón porcukorral meghintve tálaljuk. Vigyázat! A tésztában lévő cukor miatt hamar sül, nem szabad magára hagyni, nehogy megégjen.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése