Ads 468x60px

Pages

Almás batyu

191.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
20 dkg margarin,
1 db tojássárgája,
csipetnyi só,
1/4 citrom leve,
1 evőkanál tejföl,
50 dkg alma,
5 dkg diétás sárgabaracklekvár,
1 db tojás a kenéshez.

ELKÉSZÍTÉS:
A lisztből, margarinból, édesítőszerből, tojássárgájából, citromléből és a tejfölből omlós tésztát gyúrunk, amit 2 órán át pihentetünk hűtőszekrényben. Ezalatt az almát megtisztítjuk, víz hozzáadása nélkül megpároljuk, a forró almába belekeverjük a lekvárt és hagyjuk kihűlni. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk. Minden négyzetre 1-1 evőkanál almás tölteléket teszünk, majd a tészta 4 sarkát egymásra hajtjuk. Kizsírozott tepsibe téve egész tojással megkenjük, majd előmelegített sütőben aranysárgára sütjük a batyukat.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése