197.
HOZZÁVALÓK:
4 db tojás,
10 evőkanál víz,
10 dkg vaj vagy margarin,
csipetnyi só,
csipetnyi cukor,
a töltelékhez:
3 dl tejszín,
gyümölcs.
ElKÉSZÍTÉS:
Magas falú edényben forralja fel a vizet a vajjal. Néhány perc után szórja hozzá a lisztet, a sót, cukrot. Állandó kevergetés mellett főzze sűrűre, míg elválik a massza az edény falától. Húzza le a tűzről, egyenként üsse hozzá a tojást, alaposan kikeverve. Tepsibe vagy sütőlemezre adagoljon evőkanállal tojásnyi halmokat. Tolja előmelegített, forró sütőbe negyedórára, míg aranyszínű lesz. Közben ne nyissa ki a sütő ajtaját, mert nem emelkedik fel a tészta. A kész fánkokat hagyja hűlni, majd óvatosan vágja le éles késsel a tetejét, vagy felezze el. A tejszint kevés citromlével verje kemény habbá, keverje hozzá a megmosott, apró darabokra vágott gyümölcsöt. Töltse meg a fánkokat, majd helyezze vissza a kalapját. Szórja meg a tetejét porcukorral. Akkor lesz szép magas a fánk, ha sűrűre főzi a lisztet és minden tojást alaposan elkever benne. Főzött vagy pudingporból kikevert vaníliakrémmel, csokoládékrémmel tartalmasabb a tészta. Csokoládébarna lesz a fánk tésztája, ha a liszttel együtt 1 szelet reszelt csokoládét is hozzákever a vizes vajhoz. Tölteléknek jó a csokikrém, vaníliás krém vagy palacsintába való túrókrém reszelt citromhéjjal, tojással, tejszínhab bármilyen apróra vagdalt idénygyümölccsel.
4 db tojás,
10 evőkanál víz,
10 dkg vaj vagy margarin,
csipetnyi só,
csipetnyi cukor,
a töltelékhez:
3 dl tejszín,
gyümölcs.
ElKÉSZÍTÉS:
Magas falú edényben forralja fel a vizet a vajjal. Néhány perc után szórja hozzá a lisztet, a sót, cukrot. Állandó kevergetés mellett főzze sűrűre, míg elválik a massza az edény falától. Húzza le a tűzről, egyenként üsse hozzá a tojást, alaposan kikeverve. Tepsibe vagy sütőlemezre adagoljon evőkanállal tojásnyi halmokat. Tolja előmelegített, forró sütőbe negyedórára, míg aranyszínű lesz. Közben ne nyissa ki a sütő ajtaját, mert nem emelkedik fel a tészta. A kész fánkokat hagyja hűlni, majd óvatosan vágja le éles késsel a tetejét, vagy felezze el. A tejszint kevés citromlével verje kemény habbá, keverje hozzá a megmosott, apró darabokra vágott gyümölcsöt. Töltse meg a fánkokat, majd helyezze vissza a kalapját. Szórja meg a tetejét porcukorral. Akkor lesz szép magas a fánk, ha sűrűre főzi a lisztet és minden tojást alaposan elkever benne. Főzött vagy pudingporból kikevert vaníliakrémmel, csokoládékrémmel tartalmasabb a tészta. Csokoládébarna lesz a fánk tésztája, ha a liszttel együtt 1 szelet reszelt csokoládét is hozzákever a vizes vajhoz. Tölteléknek jó a csokikrém, vaníliás krém vagy palacsintába való túrókrém reszelt citromhéjjal, tojással, tejszínhab bármilyen apróra vagdalt idénygyümölccsel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése