212.
HOZZÁVALÓK:
1 egész margarin,
6 tojás,
31 dkg porcukor,
31 dkg liszt,
1 dkg szalalkáli,
2 kanál kakaó,
vérnarancs, vagy meggy aroma,
a krémhez:
20 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
2 kanál vaníliáscukor,
3 dl tej,
3 kanál liszt.
1 egész margarin,
6 tojás,
31 dkg porcukor,
31 dkg liszt,
1 dkg szalalkáli,
2 kanál kakaó,
vérnarancs, vagy meggy aroma,
a krémhez:
20 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
2 kanál vaníliáscukor,
3 dl tej,
3 kanál liszt.
ELKÉSZÍTÉS:
A margarint, a 6 tojással, és 31 dkg porcukorral habosra keverünk, majd hozzáadunk 31 dkg lisztet és 1 dkg szalalkálit. Jól összekeverjük, és 3 részre osztjuk. 1 részt sárgán hagyunk, 1 részhez 2 kanál kakaót adunk, a 3-ik részhez pedig egy vérnarancs vagy meggy aromát keverünk. A 3 lapot külön-külön kisütjük. Egy kevés mennyiség lesz egyenként, ezért úgy kell eligazítani a tepsi alján, hogy a lap egyenletes legyen.
Krém: 20 dkg vajat 20 dkg porcukorral és 2 kanál vaníliáscukorral habosra keverünk, 3 dl tejből és 3 kanál lisztből sűrű krémet főzünk, majd ha kihűlt a cukros vajjal összekeverjük. A lapokat megtöltjük, a tetejét porcukrozzuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése