Ads 468x60px

Pages

Sült gyümölcshab

196.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg alma,
50 dkg körte,
6 dkg margarin,
2 tojásfehérje,
folyékony édesítőszer,
1 csipet fahéj,
1/2 citrom leve.

ELKÉSZÍTÉS:
A meghámozott, kockára vágott gyümölcsöt nagyon kevés vízzel, citromlével, fedő alatt pürészerűre főzzük. Még melegen hozzáadunk 5 dkg margarint és a fahéjat. A maradék margarinnal kikenünk egy tűzálló tálat, az aljára simítjuk a gyümölcspürét. Az édesítőszerrel, egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük a tojásfehérjét, bevonjuk vele a gyümölcspürét, majd előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a hab teteje megpirul.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése