210.
HOZZÁVALÓK:
3 szép alma,
2 dkg vaj vagy margarin,
1 citrom,
2 dl tejföl,
1-2 evőkanál cukor,
őrölt fahéj,
szegfűszeg.

ELKÉSZÍTÉS:
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és félujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Serpenyőben felforrósítjuk a vajat, az alma édességétől függően beleszórunk 1-2 evőkanálnyi cukrot, majd 1-2 percig pirítjuk, amíg egészen világos karamellé nem válik. Ezután belecsurgatjuk a citromlevet, és addig forraljuk, amíg a karamell egészen felolvad. Az almaszeletek mindkét oldalát 1-2 percig pirítjuk benne. Ezután kivesszük a léből, szépen üvegtálra rakjuk és hűlni hagyjuk. Közben a citromos karamellás lébe beleszórjuk a fahéjat, és a szegfűszeget, majd felére beforraljuk. Ezután kihűtjük és összekeverjük a tejföllel. A mártást rácsorgatjuk az almára és néhány órára betesszük a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt óvatosan átkeverjük és körberakjuk babapiskótával.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése