219.
HOZZÁVALÓK:
a tortalaphoz:
4 tojás,
6 evőkanál porcukor,
5 evőkanál liszt,
4 dkg vaj vagy margarin,
2 evőkanál reszelt étcsokoládé,
1 evőkanál kakaópor,
1 púpozott mokkáskanál sütőpor,
csipetnyi só,
a tetejére:
15 dkg főzőcsokoládé,
2 dl tejszín,
1 narancs,
1 teáskanál étkezési keményítő,
30 dkg meggydzsem.

ELKÉSZÍTÉS:
A tojássárgákat a sóval és a porcukor felével fehéredésig keverjük. Az olvasztott, de már nem forró vajat is hozzáadjuk. A tojások fehérjéből a megmaradt cukorral kemény habot verünk, majd a cukros tojássárgáját, felváltva a sütőporral elkevert átszitált liszttel és a kakaóporral, óvatosan a tojáshabba forgatjuk. Ezután keverjük hozzá a reszelt csokoládét. A masszát egy az alján kikent (de csak az alján, különben a torta nem fog szépen felemelkedni), és porcukorral behintett szögletes tepsibe simítjuk. Előmelegített, forró sütőben addig sütjük, amíg a beleszúrt hurkapálcára már nem tapad a masszából. Rácsra borítva hagyjuk kihűlni. Fóliába csomagoljuk, és jól lehűtjük. Néhány óra múlva éles késsel annyi lapba vágjuk, amennyi csak lehetséges, és a lapokat megkenjük a meggydzsemmel. (ha a dzsem nem kenhető, kevés forró rumos citromlével kikeverjük.) A csokoládémázhoz a tejszínt a csokoládéval felforrósítjuk, és kevergetve felolvasztjuk, 1 narancs levét kicsavarjuk és átszűrjük, majd simára keverjük benne a keményítőt. A csokoládéba beleöntve, kissé sűrűre főzzük. Ha a csokoládé már nem nagyon forró, ráöntjük a sütemény tetejére. Ez után ismét hűtőbe tesszük, hogy a máz megdermedjen.
Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése