189.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg meggy,
3 dkg szorbit,
5 dkg zsemlemorzsa,
5 dkg dióbél,
4 tojás,
5 dkg margarin,
1/2 citrom héja.
20 dkg meggy,
3 dkg szorbit,
5 dkg zsemlemorzsa,
5 dkg dióbél,
4 tojás,
5 dkg margarin,
1/2 citrom héja.
ELKÉSZÍTÉS:
A meggyet kimagozzuk, jól lecsepegtetjük. A tojások sárgáját habosra keverjük az édesítőszerrel, állandó kevergetés mellett apránként hozzáadjuk a zsemlemorzsát, 3 dkg olvasztott margarint, citromhéjat, a kimagozáskor maradt gyümölcslevet, végül a tojások felvert habját. A maradék margarinnal kikenünk egy tortaformát, meghintjük a durvára vágott dió felével, majd belesimítjuk a masszát. A tetejét megrakjuk a meggyel és a maradék dióval, majd előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön kb. 30 percig sütjük. A tortaformában hagyjuk kihűlni.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése