Ads 468x60px

Pages

Forró fagylalt palacsintában

187.
HOZZÁVALÓK:
8 db palacsinta,
40 dkg vaníliafagylalt,
a gyümölcsöntethez:
1 alma,
1 körte,
1 narancs,
1/3 sárgadinnye,
2 dl gyümölcslé (málna, eper),
1 citrom,
15 dkg porcukor,
3 dkg keményítő.

ELKÉSZÍTÉS:
A gyümölcsöket megmossuk, meghámozzuk, és tetszőlegesen feldaraboljuk vagy formás darabokban kifúrjuk, és citromlébe forgatjuk. A gyümölcslevet felforraljuk - az összhatás érdekében fontos, hogy piros vagy bordó gyümölcslevet válasszunk - citromlével, porcukorral ízesítjük, és kevés, hideg gyümölcslével elkevert keményítővel besűrítjük. Beletesszük a gyümölcsdarabokat, de csak annyi ideig pároljuk, hogy ne főjenek puhára. Az öntet íze pikáns, inkább savanykás, mint édes legyen. A forró palacsintákat megtöltjük fagylalttal, ráöntjük az ugyancsak forró gyümölcsöntetet, és azonnal asztalra rakjuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése