221.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
25 dkg margarin,
2 db tojás,
2 dl tejföl,
1 csomag sütőpor,
1 citrom,
kb. 2,5 kg alma,
1 kávéskanál fahéj,
kevés só,
cukor,
zsemlemorzsa.

ELKÉSZÍTÉS:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, megcukrozzuk és hagyjuk állni. Egy mély tálba tesszük a lisztet, a margarint, a sütőport, a sót, a citrom reszelt héját és kb. 5 dkg porcukrot. Összemorzsoljuk, ráöntjük a tojások sárgájával elkevert tejfölt. Összegyúrjuk jó alaposan, és pihenni hagyjuk. Az almát kicsavarjuk, hozzátesszük a citromlevet, a fahéjat és ízlés szerint megcukrozhatjuk. A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, tepsi méretűre kinyújtjuk és az egyik felét kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük. Vékonyan meghintjük zsemlemorzsával, rátesszük az almát, kissé megnyomkodjuk, ráhelyezzük a másik tésztalapot, a felvert tojásfehérjével megkenjük, villával megszurkáljuk. Forró sütőben aranypirosra sütjük. Kihűlés után szeleteljük, vaníliáscukorral szórjuk.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése