215.
HOZZÁVALÓK:
18 dkg porcukor,
8 tojás,
1 mokkáskanál szódabikarbóna,
4 evőkanál kakaó.
a krémhez:
1 egész tojás,
2 evőkanál rétesliszt,
2 dl tej,
25 dkg margarin,
20dkg porcukor,
vaníliáscukor,
2-3 evőkanál kakaó,
2-3 banán.

ELKÉSZÍTÉS:
8 db tojás sárgáját habosra keverjük a porcukorral, kakaóval, szódabikarbónával, végül a tojások keményre vert habjával. A tepsit kibéleljük papírral, lezsírozzuk, lisztezzük. (A habba 2-3 csepp ecetet is teszünk, akkor könnyen hajtható, nem törik a tészta.)
A krém elkészítéséhez 1 egész tojást, 2 evőkanál réteslisztet, 2 dl tejjel kemény masszát főzünk. Addig főzzük, hogy a lábas fenekét meglássuk. Még forrón belekeverünk kb. 5 dkg margarint, félretesszük hűlni.
A megmaradt 20 dkg margarint, 20 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadjuk a kihűlt masszát, jól összedolgozzuk. Megfelezzük, a felébe vaníliáscukrot teszünk, a másikba 2-3 evőkanál kakaót keverünk. A kihűlt tésztát törlőruhára borítjuk, a papírtól megtisztítjuk. Először a fehér krémet a tésztára kenjük, majd a tetejére a barnás krémet. Utána 2-3 banánt megtisztítunk, egymás végéhez illesztjük a tészta szélére, és felgöngyöljük, mint a piskótatekercset. Hideg helyen tároljuk, fogyasztás előtt szeleteljük.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése